Alegeți limba:     

Invitație la prezentare de carte
2012.11.08.

Vă invităm cu drag la prima prezentare din România al volumului publicate de Asociația IT Carei în parteneriat cu Fundația Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány, întitulat Modele comunitare și sociale de dezvoltare urbană, care va avea loc la data de 24 noiembrie ora 15.00, la UBB Cluj, Facultatea de Sociologie și Asisitență Socială, str. Plugarilor (fost Dostoievskij) nr. 34-36.

Programul propriu-zis inculde un discurs introductiv din partea editorilor, iar în continuare vor fi prezentate studiile de caz, care reprezintă baza empirică al volumului. Programul se va desfăşura într-un mediu ambiental, oferindu-le participanţilor posibilitatea de a lua parte la discuţii.

Invitația la eveniment poate fi descărcat AICI . Dacă doriți să participați, că rugăm să ne scrieți un e-mail de confirmare la adresa office@itcarei.ro.

Vă așteptăm cu drag.


Apariție volum
2012.10.19.

A fost lansat volumul Modele comunitare și sociale de dezvoltare urbană, conținând recomandările proiectului Civilcity. Volumul editat de Letenyei László și Augusztinovicz Dávid Ottó Máté prezintă modele funcționale și practice, cazuri realizate în România și Ungaria, care pot fi adaptate cu succes în dezvoltarea de zi cu zi a altor comunități din cele două țări.

Volumul poate fi comandat gratuit de autoritățile locale și organizațiile neguvernamentale din județele din regiunea de frontieră România – Ungaria în limba română la adresa office@itcarei.ro, iar în limba maghiară la adresa promino@prominoritate.hu.


Ecoul conferinței finale al proiectului Civilcity în presă
2012.10.19.

Articolele apărute despre conferința finală al proiectului pot fi citite urmând link-urile de mai jos:

Szabolcs online

hiregyhaza.hu

www.nyiregyhaza.hu

Index Kelet


Invitație la conferință finală
2012.10.02.

Fundația Kisebbségekért – Pro Minoritate are onoarea de a vă invita la conferința finală organizată în cadrul proiectului „CivilCity: Un model durabil pentru implicarea societății civile în procesul decizional al autorităților locale”. Conferința va avea loc miercuri 17 octombrie 2012, ora 10, la Hotel Bessenyei (4401 Nyíregyháza, str. Sóstói nr.31/B.) unde sunt așteptați cu drag reprezentanți ai consiliilor locale, ai organizațiilor non-guvernamentale, respectiv ai instituțiilor de învățământ superior și ai institutelor de cercetare din județele din zona de frontieră maghiaro-română.

În cadrul conferinței puteți primi informații despre organizațiile partenere, despre proiectul Civilcity, precum și despre cele mai bune practici de cooperare a sectorului privat cu autoritățile locale din Ungaria și România, despre aplicabilitatea acestor modele, respectiv veți face cunoștință cu modelele recomandate a fi urmate și în alte localități.

Invitația și agenda conferinței poate fi descărcat AICI töltheti le. Dacă doriți să participați la eveniment, vă rugăm să scrieți un e-mail de confirmare la adresa promino@prominoritate.hu.

Vă așteptăm cu drag.


Culegerea de bune practici din România și Recomandările accesibile și în limba maghiară
2012.09.20.

Bunele practici din România pot fi citite în limba maghiară AICI .
Culegerea de recomandări în limba maghiară poate fi citită AICI.


S-au realizat Recomandările pentru autorități locale și ONG-uri
2012.09.10.

Culegerea noastră de recomandări prezintă modele sociale și comunitare de dezvoltare urbană, bazate pe ideea cooperării comunitare. Fiecare caz prezentat este deci un exemplu demn de urmat bazat pe cooperare și oferă experiențe cu valoare de model, cu ajutorul cărora inițiativa poate fi adaptată cu ușurință și în alte localități.

Recomandările pot fi accesate AICI.

Pentru a citi recomandările în limba maghiară, vă rugăm să reveniți în câteva zile.


A fost finalizată analiza juridico-economică a studiilor de caz
2012.09.07.

În vederea evaluării aplicabilității bunelor practici în alte localități, am relizat analiza juridică fiecărui studiu de caz atât în privința legislației maghiare, cât și a legislației românești, respectiv am evaluat fiecare caz și din perspectiva sutenabilități economico-financiare. Pentru o mai bună accesibilitate aceste analize au fost grupate în două documente: într-unul au fost incluse evaluările juridice și economice a bunelor practici din Ungaria, iar într-alta evaluările bunelor practici din România.

Analiza juridico-economică a studiilor de caz este accesibil în momentul de față doar în limba maghiară. Analiza cazurilor din Ungaria poate fi citit AICI, pe când analiza cazurilor românești AICI.

Pentru studiile traduse în limba română vă rugăm să reveniți peste câteva zile.


S-a finalizat culegerea bunelor practici din România!
2012.08.28.

Obiectivul studiilor de caz care tratează bunele practici este prezentarea unor exemple demne de urmat bazate pe cooperarea comunitară. Din România au fost culese în total 11 de studii, dintre care unul (despre dezvoltarea urbană integrată semnată de președintele Asociației IT Carei, Szabó Melánia) însă nu a fost selecționată în prezenta culegere, fiind atât de diferită de restul studiilor de caz. Cele 10 studii selecționate pot fi clasificat în trei mari categorii: modele de bunăstare publică (vulgo: sociale), modele turistice și modele complexe de cooperare. Un criteriu important al culegerii studiilor de caz a fost ca aceștia să trateze inițiative reale, implementate cu succes. Obiectivul nostru a fost ca văzând aceste bune practici reprezentanții autorităților locale, respectiv a organizațiilor non-guvernamentale să primească soluții gata făcute privind modul în care propriul mediu înconjurător poate fi ameliorat prin implicarea localnicilor și cheltuieli minime.

Bunele practici din România pot fi citite în limba română AICI.

Pentru traducere în limba maghiară a studiului de fezabilitate vă rugăm să reveniți peste câteva zile.


Bunele practici din Ungaria sunt accesibile și în limba română
2012.07.21.

Bunele practici din Ungaria pot fi citite în limba română AICI.


Conferința de deschidere al proiectului Civilcity în presă
2012.07.06.

Conferința de deschidere organizată în 29 iunie a fost desfășurată cu succes. Evenimentul a avut două ecouri în media sătmăreană, în Szatmári Friss Újságban (în limba maghiară) și în Satu Mare online (în limba română).


Invitație la conferință de deschidere
2012.06.15.

Asociația IT Carei are plăcerea de a vă invita la conferința de deschidere organizată în cadrul proiectului „CivilCity: Un model durabil pentru implicarea societății civile în procesul decizional al autorităților locale”. Conferința va avea loc vineri 20 iunie 2012 la Casa de Cultură din Ghenci (447087 Ghenci, jud. Satu Mare, str. Principală nr. 86) unde sunt așteptați cu drag reprezentanți ai consiliilor locale, ai organizațiilor non-guvernamentale, ai instituțiilor de învățământ și de cercetare, respectiv reprezentanții presei.

În cadrul conferinței puteți primi informații despre organizațiile partenere, despre proiectul Civilcity, precum și despre acele modele de cooperare a sectorului privat cu autoritățile locale care vor fi analizate de-a lungul proiectului.

Invitația și agenda conferinței poate fi descărcat AICI. Dacă doriți să participați la eveniment, vă rugăm să scrieți un e-mail de confirmare la adresaoffice@itcarei.ro.

Vă așteptăm cu drag.


S-a finalizat culegerea bunelor practici din Ungaria
2012.05.31.

Obiectivul studiilor de caz care tratează bunele practici este prezentarea unor exemple demne de urmat bazate pe cooperarea comunitară. Din partea maghiară a fost selectate 13 studii, care prezintă inițiative reale, deja implementate din tematica modelelor sociale de dezvoltare urbană, respectiv a modelelor comunitare de dezvoltare. Scopul studiului este ca văzând aceste exemple bune, reprezentanții autorităților locale, respectiv a organizațiilor non-guvernamentale să să primească soluții gata făcute privind modul în care propriul mediu înconjurător poate fi ameliorat prin implicarea localnicilor și cheltuieli minime.

Bunele practici din Ungaria pot fi citite în limba maghiară AICI.

Pentru traducerea în limba română a studiului de fezabilitate vă rugăm să reveniți mai târziu.

Conținutul acestui site nu reflectă în mod necesar punctul de vedere oficial al Uniunii Europene.
Mai multe informații referitoare la Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungari-România puteți găsi pe site-ul www.huro-cbc.eu.